Koupálo Janovičky

Nejbližší akce

Co na koupálu najdete?

Mapa koupála

mapa areálu

Sportovní aktivity na koupálu

V areálu je v současné době skvělé zázemí pro letní snowboarding a ski aktivity. Konkrétně dva raily s umělým povrchem. Každoročně pořádáme závody BCB Summer Jibbing, na které se sjíždí riders ze širokého okolí. Naše plány do budoucna zahrnují taky vybudování letního skoku s doskočištěm v rybníce.

Pumptrack je zvlněná dráha pro bikery, skatery, koloběžkaře i adrenalinově založené vozíčkáře. Jako hnací síla se využívá “pumpování”, tedy pohybu nahoru/dolů. Pumptrack je výborný pro nácvik rovnováhy, ovládání a získání dovedností jezdců. Jízda na Pumptracku je bezpečná a zábavná a je vhodná pro všechny věkové kategorie a úrovně dovednosti. Naše dráha je v současnosti přizpůsobena jen pro kola. Až se ale časem dráha vyjezdí a bude dostatečně tvrdá, dostane nový povrch, který je vhodný i pro ostatní ridery.

Trampolína významným způsobem rozvíjí středisko rovnováhy, posiluje prostorovou orientaci, proto je často využívána jako tréningová pomůcka. Snowboardisté a lyžaři - krom posilování rovnováhy u začínajících snowboardistů zlepšuje hlavně prostorovou orientaci a koordinaci těla při freestyle skocích. Trampolína je u freestyle snowboardingu a freeskiingu nedílnou součástí tréningu a je používána při mnoha tréningových campech. Výborným pomocníkem je hlavně při tréningu na vertikální a horizontální rotace. Skateboardisté - posiluje rovnováhu která je u skateboardu základ. Krom těchto konkrétních sportů je trampolína vhodná pro všechny sportovce, kteří potřebují kondiční tréning, zvýšený výdej energie bez jakýchkoliv ryzik. Na trampolíně za stejný časový úsek spálíte vice kalorií, než při klasickém běhu a to bez zbytečné záťeže kloubů.

Paddleboarding je znovuobjevený adrenalinový sport, při kterém jezdec na prkně podobném surfovému longboardu používá k pohybu vpřed dlouhého pádla. Rovněž je někdy zkráceně nazýván SUP (Stand Up Paddle = pádlování ve stoje). Paddleboarding je sportem, při kterém člověk rovnoměrně zapojuje celé tělo, zlepší smysl pro rovnováhu a fyzickou kondici. Podle lékařských studií při pádlování dochází k zapojení velké skupiny svalů od lýtkových na nohou, přes zádové a šikmé břišní, až po všechny svaly na rukou. Navíc se jedná o aerobní sport, je to tedy zdravé pro srdce i plíce.

DIY betonová minirampa je zapuštěná v terénu. Její rozměry jsou…. Je určená pro skejťáky, bikery, bruslaře i koloběžkaře. Není nad to, když můžete za dlouhých parných dnů potrénovat pár nových tríčků, opálit zátylek, vytáhnout se před roštěnkama a potom se parádně zchladit v bazénu!

Slackline je balancování, chození a skákání na popruhu upevněném mezi dvěma body, například stromy. Na rozdíl od chození po provazu není popruh na slackline natažený napevno, ale je více nebo méně pružný. Existují různé druhy „lajn“. Lajny nízko nad zemí, na kterých se dělají zejména tzv. triky, highlajny natažené několik desítek až stovek metrů nad zemí, lajny nad vodou nebo extrémně dlouhé longlajny